aanmelden

Gewijzigd advies? 5 juni

5 juni 2019, 14.00-17.00 uur is er een extra aanmeldmoment voor leerlingen met gewijzigd advies basisschool. Wanneer moet je iets doen?
 
Naar aanleiding van het resultaat van de CITO-score kunnen basisscholen hun advies wijzigen. Het JTC heeft hierop geen invloed: het is de eigen verantwoordelijkheid van de basisschool. Indien de basisschool een advies aanpast, zou dat kunnen betekenen dat een leerling een andere opleiding wil volgen dan op grond van het eerste advies mogelijk was. Wanneer ouders daarvoor kiezen, is het belangrijk om dit goed te regelen.
Het (Roosendaal-brede) moment daarvoor is 5 juni, tussen 14.00 en 17.00 uur.
 
Wél op het JTC langskomen:
Je moet op het JTC langskomen als je NIET op het JTC was aangemeld maar nu met het nieuwe advies (mavo of hoger) wél op het JTC onderwijs wil volgen – let op: je moet alle benodigde documenten voor inschrijving (weer) meenemen.
Wél aan het JTC bericht sturen:
 Als je met een nieuw advies van de basisschool een ANDERE opleiding op het JTC wilt gaan volgen: dit moet je dat aan de school laten weten. Je kunt hiervoor een mail sturen naar mevr Fidan, [email protected] . Let op: stuur het bewijs van het nieuwe advies van de basisschool mee én geef aan wat de nieuwe plaatsing moet worden. Dit moet uiterlijk 5 juni 14.00 uur bij het JTC binnen zijn. 
Let op: als je het JTC niet informeert, dan verandert er ook niets! 
Géén actie ondernemen:
1.  Als het advies van de basisschool niet is veranderd (ook al is de CITO-score afwijkend van het advies) dan blijft de plaatsing in de opleiding ongewijzigd – het JTC kan zelfstandig niets met de CITO-score doen. Je hoeft dan geen actie te ondernemen, de inschrijving blijft onveranderd.
2. Als je wél een nieuw advies hebt gekregen, maar je wilt in dezelfde opleiding blijven waarvoor je je al had aangemeld. Je hoeft niets te doen, het JTC zal de plaatsing niet veranderen.
_dsc4857

U kunt nu inschrijven voor de Aanmelddagen!

Aanmelden voor het JTC op 12 en 13 maart – maak hier uw afspraak!

U kunt nu hier online een afspraak maken voor de aanmeldingen op 12 en 13 maart 2019. U kunt ook gewoon zonder afspraak langskomen op een van beide aanmelddagen tussen 16.00 en 19.30 uur. Houdt u dan wel rekening met enige wachttijd.

Weet u niet wat u allemaal moet meenemen? Bekijk dan onze pagina Niet vergeten mee te nemen, hier staat alles wat u mee moet nemen om uw kind aan te melden!

tvwo_header_v3

TVWO kennismakingsmiddagen

Kennismaken met tweetalig vwo op 6 en 13 februari

Na de Open dag van 19 januari en nog voor de inschrijfavonden (12 en 13 mrt) kunnen toekomstige brugklasleerlingen nog een keertje extra kennis komen maken met het TVWO.

Het JTC organiseert voor basisscholieren Groep 8 met belangstelling voor Tweetalig VWO twéé woensdagmiddagen (6 en 13 februari) waarop je (mét een vwo advies) een paar échte tvwo lessen kan volgen. Iedere middag worden er 3 verschillende vakken gegeven. Je mag ervoor kiezen om in te schrijven voor één middag, maar je mag natuurlijk ook allebei de middagen komen (dat moet je wel bij inschrijving even aangeven). Na een centrale ontvangst en verdeling van de groepen gaan de leerlingen uiteen voor 3 lessen van 30 minuten.

De planning (onder voorbehoud van wijzigingen):

Woensdag 6 februari 2019

 • 13.45 uur: ontvangst in de aula van het JTC, daarna lessen van 30 minuten
 • Geography – Aardrijkskunde
 • Physical Education – Lichamelijke Opvoeding (sport)
 • English – Engels
 • 15.30 uur: afronding en vertrek naar huis

Woensdag 13 februari 2019

 • 13.45 uur: ontvangst in de aula van het JTC, daarna lessen van 30 minuten
 • History – Geschiedenis
 • Mathematics – Wiskunde
 • Biology – Biologie
 • 15.30 uur: afronding en vertrek naar huis

Neem schrijfspullen mee. Als je op 6 februari komt, neem dan ook je gymspullen mee!

Inschrijven:
Je kunt je aanmelden voor deze middagen. Dat moet je doen door een mail te sturen aan [email protected]. We willen je vragen daarbij de onderstaande gegevens te vermelden.

Naam leerling:
Adres:
Postcode:
Plaatsnaam:
Emailadres:
Naam huidige (basis)school:
Gewenste datum (1 of beide middagen):        

 

 

header6

Onze brugklassen in 19-20

Het advies van de basisschool is erg belangrijk voor plaatsing – de docent van Groep8 weet wat de mogelijkheden van de leerling zijn uit de resultaten van de laatste jaren van de basisschool. Eventueel wordt het advies nog aangepast aan de eindtoets. En dan stroom je in, in de middelbare school.

Gelukkig is de instroom in de brugklas (nog) niet bepalend voor je hele schoolcarrière. In de brugklas kun je door goede resultaten nog naar een hogere opleiding (‘opstromen’ noemen ze dat), en soms blijkt dat het toch te lastig voor je wordt en kun je in de 2e klas beter naar een lagere opleiding. En op het JTC is het zelfs na de 2e klas (en in incidentele gevallen na de 3e klas) nog mogelijk om van opleiding te veranderen. Want je hele schoolloopbaan hangt niet af van één momentopname: je verandert voortdurend, je mogelijkheden veranderen, en op het JTC willen we je graag de mogelijkheid te laten zien wat je kunt. Een uitdaging, noemen ze dat.

Maar je moet in de brugklas natuurlijk wel érgens beginnen. Laten we eens even op een rijtje zetten: welke mogelijkheden zijn er op om het JTC in de brugklas in te stromen?

 • MAVO klas, hier wordt lesgegeven op mavo niveau. In deze klas zitten leerlingen met een mavo-advies of een mavo-advies met plusprofiel. Leerlingen krijgen één rapport, een mavo-rapport. Afhankelijk van je resultaten kun je doorstromen naar mavo-2 en als je het écht goed doet naar havo-2.
 • MAVO-HAVO klas, hier wordt lesgegeven op havo niveau. In deze klas zitten leerlingen met een mavo advies met plusprofiel, een mavo/havo gemengd advies, of een havo advies. Leerlingen krijgen twee rapporten: een mavo rapport én een havo rapport. Afhankelijk van je resultaten kun je doorstromen mavo 2, havo 2 of zelfs bij heel goede resultaten naar vwo 2.
 • HAVO-VWO klas, hier wordt lesgegeven op vwo niveau. In deze klas zitten leerlingen met een havo advies met plusprofiel, een havo/vwo gemengd advies, of een vwo advies. Leerlingen krijgen twee rapporten: een havo rapport én een vwo rapport. Afhankelijk van je resultaten kun je doorstromen naar havo 2 of vwo 2.
 • VWO-klas, hier wordt lesgegeven op vwo niveau. In deze klas zitten leerlingen met een vwo-advies. Leerlingen krijgen één rapport, een vwo rapport. De bedoeling is dat je met je mooie resultaten doorstroomt naar vwo 2.
 • TVWO-klas, hier wordt lesgegeven op vwo niveau. In deze klas zitten leerlingen met een vwo-advies. Zo’n 80% van de lessen in de eerste 3 jaar zijn in het Engels.  Leerlingen krijgen één rapport: een vwo rapport. De bedoeling is dat je met je mooie resultaten doorstroomt naar tvwo 2.

Kortom: je kunt aan de slag op basis van het advies van de basisschool. Dat is belangrijk: als het veel te makkelijk word, dan word je niet genoeg uitgedaagd; en als het veel te moeilijk wordt dan raak je gedemotiveerd door slechte resultaten – dat willen we allebei niet. En mocht je je beter ontwikkelen dan ze op de basisschool van je dachten: dan halen we dat op het JTC naar boven en kun je daarmee aan de slag.

Laat maar zien wat je kunt!

_dsc3777

TVWO, J-tech en mavo To Do informatieavond

Het is best lastig om te kiezen – zeker als je niet precies weet wat een keuze inhoudt. Daarom willen we je laten ervaren wat Tweetalig VWO is en hoe onze bèta-vakken J-Tech en MavoToDo werken.

Heeft dat jouw belangstelling? Kom ook! Op 17 december 19.00-21.00 uur is de informatieavond van TVWO, J-tech en Mavo ToDo. Locatie: het JTC.

sfeer afbeelding 2Ga je VWO doen en vind je talen leuk?

Wij hebben een mooie uitdaging:

 • vakken in het Engels en lessen van native speakers (dat zijn mensen die hun taal niet alleen op de universiteit hebben geleerd, maar ermee zijn opgegroeid)
 • elk jaar buitenlandse reizen,
 • internationale projecten, deelnemen aan een internationale uitwisseling
 • internationaal theater en cultuur
 • afstuderen met 2 diploma’s (VWO en International Baccalaureate)

Is dit een uitdaging die je wel wat lijkt? kies voor TVWO – en kom proeven op 17 december !

 

Doe je HAVO of VWO en wil je onderzoeken?DSC_7697-(Medium)

Dat kan! Kijk maar eens:

 • Onderzoeken & ontwerpen met echte opdrachten van bedrijven …
 • Uitdagende bètaprojecten: natuur, milieu, techniek, ICT, medisch en nog veel meer …
 • Zelf denken, zelf ontwikkelen, samen uitzoeken, samen maken, presenteren en écht laten werken …

Is dit jouw uitdaging? kies dan voor  J-Tech – en kom proeven op 17 december !.

 

Ga je de mavo doen en spreekt het J-tech je wel aan, kies dan voor: Mavo To DO

MavoToDo staat voor: Techniek, onderzoek, Design, ontwerp. ToDo staat óók voor praktische invulling, met je hoofd én je handen bezig zijn, nadenken én maken. Het vak lijkt dus wel op JTeCh dat het JTC al jaren voor havo en vwo aanbiedt, maar de nadruk ligt meer op het uitvoeren en zélf maken van dingen.

Is dit een ticket dat bij je past, dat jij jezelf wel ziet doen? Kom langs op 17 december en maak het mee!

 

Programma van de avond:

19.00 – 20.00 uur TVWO Voorlichting
19.00 – 20.00 JTeCh Voorlichting sessie 1
20.00 – 21.00 JTeCh Voorlichting sessie 2 (aansluitend aan de tvwo voorlichting)
19.00 – 20.00 uur Mavo-to-doVoorlichting

Vooraf aanmelden is niet nodig…

gebouw

Kennismakingsdagen JTC

Elke leerling van Groep8 wil natuurlijk weten hoe het aanvoelt om op het JTC rond te lopen … En ja: dat kun je ervaren ! Niet alleen tijdens de Open Dag (straks op 19 januari), maar ook al eerder tijdens de JTC-kennismakingslessen: gewoon een paar lessen volgen, ervaren hoe de leraren zijn, voelen hoe het is om door de gangen te lopen, om in de klas te zitten. Spannend, maar wel héél erg leuk …

Van maandag 10  tot en met vrijdag 14 december organiseert het JTC weer de jaarlijkse kennismakingslessen voor de leerlingen van groep 7 en 8. Alle basisscholen krijgen daarvoor een uitnodiging. Ook dit jaar zullen weer héél véél basisscholen uit de regio het JTC komen bezoeken; jaarlijks komen meer dan 25 scholen met samen meer dan 800 basisschoolscholieren !

Het doel van deze kennismakingslessen is natuurlijk om kennis te maken met het JTC. Natuurlijk gaat dat over informatie: bij de ontvangst krijgen de leerlingen een korte presentatie met daarin een aantal belangrijke onderwerpen van het JTC. We vertellen over J-tech, Tweetalig VWO, tickets, gewone lessen, werken op leerpleinen, en nog veel meer.

Maar belangrijker nog dan de informatie is het voelen van de sfeer, het ervaren van de school en de docenten. Rond de inleiding ga je dus de beste voorlichting krijgen die je kunt hebben: gewoon naar de school gaan, fiets parkeren, de ingang zoeken en dat grote gebouw binnenlopen. Na de inleiding ga je gewoon échte lessen volgen: door de gangen lopen (en al die grote leerlingen uit hogere klassen zijn er ook!), je lokaal zoeken (wees niet bang, we zorgen voor een gids 😉 ), verschillende docenten achter elkaar krijgen. Het is een halve dag écht JTC-lessen volgen !

Voor deze middag organiseren we lessen verzorgd door de tickets4talent docenten – zo krijg je meteen een beeld van wat de tickets in de praktijk inhouden. De tickets waar de leerlingen op het JTC uit kunnen kiezen zijn:

 • Sport
 • Kunst en Cultuur
 • Mavo ToDo
 • Basic

Tijdens deze kennismakingslessen maak je dus kennis met alle vier de tickets! Dat helpt je ook in het nadenken …

Natuurlijk laten we je niet aan je lot over. Je eigen docenten van de basisschool zijn erbij. Maar bovendien: leerlingen uit de JTC-brugklas zijn rondleiders. Misschien ken je er nog wel van vorig jaar van je eigen basisschool! Zij weten de weg in de school, ze kennen de docenten, ze weten hoe het op het JTC gaat en kunnen je helpen met alles. Zij weten natuurlijk het beste hoe de dingen op hun school gaan en zijn helemaal eerlijk in hoe het aanvoelt op het JTC, dus als je vragen hebt: zorg je die stelt!

Je hoeft je niet bij het JTC op te geven voor de kennismakingslessen – dat wordt allemaal geregeld via de basisschool. Zij weten de datum en verzorgen ook de reis naar het JTC. Het worden leuke dagen, we zien je graag langskomen …

aanmelden

Aanmelden voor schooljaar 19/20

De aanmelddagen vallen op 12 en 13 maart 2019. Steeds eind van de middag of begin van de avond.
Na de Open Dag kun je via deze site een afspraak inplannen om te voorkomen dat je (even) zou moeten wachten.
Klik hier om een afspraak te maken.

2018 Folder leerlingen

MAVO-ToDo

Met ingang van schooljaar 2018-2019 heeft het JTC een nieuw ticket voor leerlingen mavo: Mavo-ToDo. ToDo staat voor: Techniek, onderzoek, Design, ontwerp. ToDo staat óók voor praktische invulling, met je hoofd én je handen bezig zijn, nadenken én maken. Het vak lijkt dus wel op JTeCh dat het JTC al jaren voor havo en vwo aanbiedt, maar de nadruk ligt meer op het uitvoeren en zélf maken van dingen.

Voorbereiden op het mbo

Er zitten in MAVO-ToDo aspecten in uit allerlei mbo-richtingen: aspecten van zorg en welzijn, problemen uit de procestechniek en andere onderwerpen op de grens van techniek en maatschappelijke activiteit, onderwerpen uit ICT zoals webdesign en digitaal ontwerpen, opdrachten uit natuur en milieu. Mavo-leerlingen merken zo vanzelf welke werkvelden hen het meest inspireren, waar hun kracht ligt, en daarmee ook welke vervolgopleidingen bij hen passen.

De inhoud

Elk jaar doen we mee aan minimaal één wedstrijd met andere scholen, dat daagt uit en helpt om te gaan met een stukje druk op presteren. Er jaar zijn er ook opdrachten die worden gegeven en begeleid door opdrachtgevers van buiten de school, daarvan leren leerlingen om te luisteren naar opdrachtgevers en daar rekening mee te houden. Opdrachtgevers zullen natuurorganisaties zijn, bedrijven die leerlingen productontwikkeling laten doen, of instellingen waarvoor leerlingen met hun creativiteit kunnen bijdragen aan hulp bij problemen.

Een greep uit de activiteiten:

 • meedoen aan de First lego-league wedstrijd: een robot bouwen en die programmeren
 • onderzoek doen aan de kwaliteit van drinkwater en water in de natuur, nadenken over hoe we de natuur schoner kunnen maken, onderzoek doen in samenwerking met NatuurPodium
 • goede tandpasta en/of lipgloss maken
 • op de computer ontwerpen van mode of grafische ontwerpen, of 3D-ontwerpen maken en uitvoeren op de 3D-printer van het JTC

Organisatie

Mavo-ToDo is met ingang van schooljaar 2018-2019 één van de Tickets die het JTC aanbiedt. We roosteren één middag per week in waarin je met het ticket bezig bent, je zit dan met leerlingen uit andere klassen in één ToDo-groep. De kosten van Mavo-ToDo zijn gelijk aan die van andere tickets.

vlag engeland

Versterkt Engels

Versterkt Engels!

 

Who?

Voor gemotiveerde leerlingen van mavo en havo (ook H/v) die

 • Engels leuk vinden en meer uitdaging willen!
 • kans willen maken om Een internationaal Cambridge certificaat te behalen!
 • Graag ontdekkingsreizen willen maken naar leuke bestemmingen binnen en buiten de klas!

Wat houdt het in?

TALK TALK TALK

Extra les Engels én (indien roostertechnisch haalbaar) 2 van de 3 vakken in het Engels (muziek-tekenen-LO) – onderdompeling in de taal geeft échte taalbeheersing 🙂

GLOBAL!

Projecten met een internationaal aspect tijdens de lessen!

Training voor het internationaal erkend Cambridge English certificaat!

Als je wilt: tussendoor meedoen met Anglia-examens

ROAD TRIP!

Excursie naar een internationale setting!

MIX & Match!

Versterkt Engels is goed te combineren met de keuze voor een ticket of JTeCh

 

header2

Géén leerlingenstop op JTC

Het JTC is een openbare school. Uitgangspunt is de vrije keus van ouders voor de school waarvan zij denken dat die voor hun zoon of dochter het meest passende onderwijs kan verzorgen. Het bestuur zal daarom elke bij het JTC aangemelde leerling plaatsen, wanneer die leerling voldoet aan de regiobreed gehanteerde toelatingseisen voor de opleidingen van het JTC (mavo, havo, (tweetalig) vwo). Het JTC zal niet aan de poort gaan selecteren of een leerlingenstop invoeren.